V sobotu 1. října 2016 se uskutečnila v sále Obecního domu Slezan Karlovice kulturní událost pod názvem Akustické Karlovice. Spolek Fikyno, z.s., oficiální pořadatel celé akce, si pozval pro tuto příležitost výbornou slovenskou kapelu Joe & Jane z Trenčína. Akustické Karlovice 2016 nebyly ovšem jen o živé muzice, nýbrž i o rockových srdcích, jelikož stejný večer slavnostně zahájila fotografka Iva Juráková svou výstavů “Rocková srdce“, výstavu fotografií věnovanou všem lidem, kteří nadevše milují rockovou muziku.

Den D pro pořadatele započal hned v ranních hodinách. Přibližně o půl jedenácté dopoledne se před budovou setkali pořadatelé s fotografkou Ivou a společnými silami, přes drobné komplikace, změnili Obecní Dům Slezan Karlovice ve výstavní a koncertní sál.

Ovšem pořád tomu chyběla jedna zásadní věc, a tím bylo ozvučení sálu. Spolek Fikyno, z.s. navázal spoluprací s nejlepším zvukařem v kraji, ne-li v celé republice. Po čtvrté hodině odpoledne zastavila před budovou Obecního domu Slezan Karlovice dodávka pana Zavadila, plná profesionálko zvuku a světel, kterému se podařilo vykouzlit naprosto špičkový a čistý zvuk. Nebyl to zrovna lehký úkol, nicméně pan Ladislav Zavadil se úkolu zhostil výborně. A my mu za to velmi děkujeme!

Penzion u Hradilů si pro návštěvníky připravil bohaté občerstvení. Svou žízeň mohli fanoušci rockové muziky zahnat točeným Šerákem (pivo), točenou Kofolou, vínem či nějakou tou lihovinou. Dokonce bylo postaráno i o hladové žaludky. Jak? No přece výborným gulášem. Děkujeme majiteli Penzion u Hradilů a vůbec celému týmu za profesionální a vstřícný přístup. DOPORUČUJEME navštívit Penzion u Hradilů ve Vrbně pod Pradědem, rozhodně neuděláte chybu!

Krátce po páté hodině odpoledne pořadatelé kontrolovali poslední detaily v sále, když v tom je zaskočilo hlasité pozdravení, “DOBRÝ DEŇ“. Kapela PŘIJELA!!! Po nezbytném seznámení s muzikanty a zvukové zkoušce již nic nebránilo v tom, aby se otevřely dveře Obecního domu Slezan Karlovice návštěvníkům.

Akustické Karlovice slavnostně zahájil Milan Fišr, předseda spolku Fikyno, z.s. Po krátkém proslovu a poděkování partnerům akce pozval na pódium úžasnou kapelu Joe & Jane. V Karlovicích vystoupila kapela výjimečně ve třech. Zpěv: Jana Čonková, kytara: Joe Hajšo a perkuse: Viliam Tarabus. Ačkoliv muzikanty v publiku prakticky nikdo neznal, sklidili již po první skladbě velký aplaus. Někteří fanoušci byli překvapení tím, že ta drobná, milá a přátelská slečna, s kterou se ještě před chvíli bavili v předsálí u vystavovaných fotografií, je tak skvělá zpěvačka.

To ještě netušili, že si kytarista Joe vezme během akustického setu elektrickou kytaru, aby na ní bravurně zahrál sólo legendárního songu Child in Time. Krásné provedení skladby, navíc doplněné o nádherný hlas Jane, vyvolalo husí kůži u nejednoho posluchače.

Na provedení téhle skvělé skladby se můžete podívat zde

Kapela představila Karlovicím své debutové album “Osudy čiar“ a své autorské písničky doplnila o světové rockové hity. A to vše v krásném emotivním provedení, jemuž dominoval nádherný hlas zpěvačky JANE. Dámy a pánové, v Obecním domě Slezan Karlovice se zpívalo, tleskalo, ale taky tančilo. Celý koncertní set uzavřela neoficiální rocková hymna HIGHWAY TO HELL, přičemž si refrén zpívali opravdu všichni zúčastnění. Následoval potlesk ve stoje! Všichni muzikanti předvedli skvělý výkon. DĚKUJEME!

V mezičase, kdy kapela nabírala sílu na oficiální autogramiádu, Milan Fišr společně s Ivou Jurákovou slavnostně zahájili výstavu “Rocková srdce“. Pro nás rockery není ROCK’n’ROLL jen pouhou muzikou, ale láskou na celý život. Ať děláme cokoliv, jsme kdekoliv, vždy máme svou milovanou muziku u sebe, v srdci! O velké překvapení se postaral zpěvák kapely Hysteria, jenž přijel nečekaně podpořit Akustické Karlovice 2016 a především výstavu “Rocková srdce“.

Dámy a pánové, DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE PŘIŠLI. A TĚŠÍME SE NĚKDY PŘÍŠTĚ! Spolek Fikyno, z.s.

Děkujeme šikovným fotografkám Kateřině Bujnochové a Ivě Jurákové.