Když jsme před lety zakládali spolek Fikyno, z.s., tak jsme sami ještě nevěděli, zda si nebereme na svá bedra velké sousto, ale milovali jsme muziku a kulturu vůbec, věřili jsme, že případné komplikace zvládneme. Čas utekl jako voda a letos slavíme páté výročí naši existence. Stihli jsme za tu dobu uspořádat nespočet koncertů, výstav a besed. Začali jsme se dokonce věnovat psaným rozhovorům s muzikanty, které jsme následně doplnili i o video rozhovory. Jestliže se poohlédnu do minulosti, musím říci, že jsme ušli vcelku velkou cestu od svého založení. Rád bych proto poděkoval všem kolegům, partnerům, muzikantům a hlavně fanouškům za to, že při nás stáli a pomohli nám zrealizovat plno krásných okamžiků a zážitků, protože bez nich bychom dokázali pramálo.

Dovolte mi, abych Vás pozval v sobotu 31. 10. 2020 do STŘECHY ve Vrbně pod Pradědem, kde společně oslavíme páté výročí Fikyno, z.s. Vystoupí zde jeden z nejlepších baskytaristů České republiky Richard Scheufler, jehož mohou fanoušci znát z kapely Karla Gotta, Pražského výběru II a Krucipüsku. Spolupracoval na albech zpěváků jako Lucie Bílá, Ladislav Křížek a další. V současné době se věnuje především svým sólovým projektům a účinkování v projektu RockOpera Praha. Dále se můžete těšit na skvělou zpěvačku Žántí ze skupiny Matahari a rovněž projektu RockOpera Praha. Zpěvačka se aktuálně čím dál tím více zapisuje na české hudební scéně, jelikož dosahuje vysokých pěveckých kvalit. Rozhodně neuděláte chybu, pokud se rozhodnete užít si výjimečný večer po boku výborných muzikantů v komorním prostředí Střechy, kde je budete mít na dosah ruky jako doma v obývacím pokoji. Více o akci se dozvíte zde

Velkým momentem večera bude bezpochyby slavnostní křest autorské skladby „Nezradit své já“. Duet zpěvaček Violet a Žántí, který vznikl jako prvotina v produkci Fikyno, z.s. pod vedením producenta a muzikanta Richarda Scheuflera ml. (Walda Gang, RockOpera Praha). Mám radost, že se křtu ujmou slavní hosté, ale ještě bych nerad prozrazoval jejich jména.  

Bohužel z důvodu šíření coronaviru jsme byli nucení odložit tuto akci na neurčito. O novém termínu Vás budeme brzy informovat. 

Za Fikyno, z.s.
Milan Fišr
předseda