Drazí fanoušci,

máme pro Vás velké překvapení. K pátému výročí spolku Fikyno vznikla ve studiu RockOpera Praha skladba s názvem „Nezradit své já“. Jde o rockový duet zpěvaček Violet a Žántí z dílny Richarda Scheuflera ml., jenž se postaral o kompletní hudební produkci. Text na námět Milana Fišra složil Jiří Rogl. Obal singlu namalovala malířka Iveta Dučáková a lyric video vytvořil David Havlena.

Žántí, Violet, Karolínka a Richard ve studiu.

Song „Nezradit své já“ vyšel 26. 10. 2020 na platformách Spotify, iTunes, Deezer, Youtube atd. Na E-shopu Supraphonu si jej můžete zakoupit a oficiální lyric video z dílny Davida Havleny, který rovněž tvoří pro Doro Pesch, Sabaton, Sonata Arctica, Citron, Kreyson, Doga a mnohé jiné známé kapely, si můžete prohlédnout na youtube kanále Fikyno,z.s.

Jít si za svým snem a nenechat se svést z cesty okolím … rodinou, kamarády, známými, kolegy atd., kteří nám radí, jak bychom měli žít a vlastně se měli chovat. Vědí dokonce daleko lépe, než my samotní, jak by měl náš život vypadat. Říkají, že jdeme špatným směrem. Šeptají: „Vykašli se už konečně na tu snahu splnit si své tajné přání. Vždyť to nemá cenu. Začni se konečně chovat jak všichni ostatní. Budeš se mít lépe!“

Ukázka skladby Nezradit své já“

Opravdu se budeme cítit lépe, když se vzdáme vlastních snů, snahy živit se tím, co máme rádi? Uleví se nám, když se vzdáme svých koníčků, svého přesvědčení, milovaných věcí a lidí? A přizpůsobíme se okolí? Nezradíme nakonec sami sebe? O tom vypraví skladba „Nezradit své já“. Stejně však jako mince má rub a líc, tak i snaha splnit si své přání má dvě strany. Naší cestou by totiž neměla trpět rodina a milované osoby.

Klikni na obrázek pro otevření lyric videa.

„Mám velikou radost, že se skladbu podařilo dotáhnout do zdárného konce a že na songu spolupracovali lidi, kterých si nesmírně vážím. Rád bych jim touto cestou chtěl srdečně poděkovat. Ať už se podíleli na prvotním demu nebo pracovali na konečné nahrávce. Moc si všech cením. Jsem šťastný a těším se, až „Nezradit své já“ poprvé uslyší fanoušci. Plánovali jsme duet slavnostně pokřtít 31. 10. 2020 na vystoupení Žántí a Richarda Scheuflera ve STŘEŠE – Vrbno pod Pradědem, na tradičním akustickém koncertě Fikyno, z.s., ale bohužel nám snahu zhatila současná situace kolem coronaviru. Což mě moc mrzí, jelikož jsme měli již většinu věcí nachystaných. Ovšem věřím, že píseň pokřtíme za lepších okolností někdy v budoucnu. Třeba v tu dobu nebude už samotná, poněvadž pilně pracujeme s producenty na dalších skladbách, ale detaily bych ještě nerad zveřejňoval.“ řekl Milan Fišr, předseda Fikyno, z.s.

Text skladby: 

Vždy mi sílu dej,
kráčet dál a nezradit své já,
třeba se mi směj,
že ten film co krátí chvíli,
nemá žádný děj,
to co říká, nemáš zdání,
možná spíš se ptej,
jaká jsou má tajná přání…

Ref:
Sbírka barevných přání – a smích na řasách,
nejsem ta, co se sklání – snad mám se bát?
Slunce dál ať září – snad vím kudy jít,
chci splnit si svoje přání – a s tím dál žít.

Už znáš ten děj?
Tenhle příběh vzletných perutí?
Znova se mi směj,
chápat nás tě nikdo nedonutí,
s životem se rvát,
vzlétnout výš, to je mé přání,
falešnou hru hrát,
ne nechci – jdu dál – tohle jsem já!

Bridge:
Ty kdo jsi jako já – neboj se rvát a křičet: „Svoje já nezradím!“

Ref:
Sbírka barevných přání – a smích na řasách,
nejsem ta, co se sklání – snad mám se bát?
Slunce dál ať září – snad vím kudy jít,
chci splnit si svoje přání – a s tím dál žít.

Bridge:
Ty kdo jsi jako já – neboj se rvát a křičet: „Svoje já nezradím!“
Ty jsi jako já – neboj se rvát a křičet: „Svoje já nezradím!“
Ty kdo jsi jako já – neboj se rvát a křičet: „Svoje já nezradím!“ (Nezradit svééé jááá – druhý hlas)
Ty jsi jako já – neboj se rvát a křičet: „Svoje já nezradím!“ (Nezradit svééé jááá – druhý hlas)