V sobotu 17. 11. 2018 proběhla ve Středisku kultury a vzdělávání Vrbno – STŘECHA hudební akce spolku Fikyno, z.s. Vystupovala zde výborná zpěvačka Iva Marešová za doprovodu své kapely.

Fanoušci zcela zaplnili přichystaný sál, který se krátce po 18. hodině zabarvil do barvy trikolóry, aby večer slavnostně zahájila zpěvačka Veronika Macurová hymnou České republiky. Po několika formálních slovech pořadatele Milana Fišra patřil čas již ostravské melodic metalové kapele INNER EMPIRE, jež ve Vrbně pod Pradědem poprvé představila své písničky v netradiční akustické verzi, která koncertnímu setu dodala nový emotivní nádech.

Další významný bod následoval v podobě křtu Veronika&Violet 2019 – Fikyno, z.s., oficiálního kalendáře spolku, do něhož nafotila krásné fotografie zpěvačka a zároveň tvář Fikyno, z.s. Veronika&Violet. Kalendář si můžete prohlédnout na adrese: www.fikyno.eu/kalendar.

Pak to přišlo. Na pódiu se objevila Iva Marešová. Půvabná drobná žena s neuvěřitelným hlasem. Její zpěv umocňoval fenomenální Aliaksandr Yasinski, hráč na akordeon, a violista Ilia Chernoklinov. Již po první odehrané skladbě se muzikanti dočkali bouřlivého potlesku a to se opakovalo po celou dobu vystoupení. Fanoušci byli nadšení a odcházeli spokojení.

Na sestřih akce se můžete podívat zde

DĚKUJEME VŠEM, CO S NÁMI SDÍLELI TENTO NÁDHERNÝ KULTURNÍ OKAMŽIK A PARTERŮM AKCE.

S přáním všeho dobrého do roku 2019,

Fikyno, z.s.