V sobotu 5. prosince 2015 se uskutečnil ve Středisku kultury a vzdělávání Vrbno – STŘECHA první ročník Akustických Vánoc ve Vrbně. Na akci vystoupili špičkoví čeští muzikanti.

První se na pódiu objevila výborná pražská crossover-rocková kapela Second Chance, včele s půvabnou zpěvačkou Veronikou Fialovou a s kytaristou Tomášem Paulusem. Koncert na baskytaru odehrál host kapely Richard Scheufler, jeden z nejlepších českých hráčů na basu a muzikantů vůbec. Přibližně v polovině koncertního setu se Richard projevil i jako výtečný zpěvák, když si sólově zazpíval dvě písničky, jen za svého doprovodu a cajónisty (bubeníka) Tomáše Stloukala, který odehrál s kapelou celý set.

Skupina Second Chance představila ve Vrbně pod Pradědem vůbec poprvé svůj repertoár z alba DOTYKY v krásných akustických aranžích, kde vynikl nádherný sametový hlas zpěvačky a hráčská zdatnost všech muzikantů a již během vystoupení zaznívaly z publika bouřlivé ovace.

Na video z koncertu kapely Second Chance se podívejte zde

Jako druhý se, po autogramiádě obou kapel, objevil na pódiu Ladislav Křížek, Radek Reddy Kroc a Tomáš Krauz. Láďu zastihl koncert ve Vrbně pod Pradědem v neuvěřitelné pěvecké formě. Od začátku sázel všechny tóny jako po másle. Zazněly všechny jeho nejznámější songy: Kriminál, Čarovná noc, Vzdálená, Poslední den jsi má, Scházíš mi a spousty dalších. V sobotu 5. prosince 2015 se Láďa ukázal i jako neskutečný bavič, když pauzy mezi písničkami vyplňoval vtipnými historkami a zároveň vtipně reagoval na publikum. Ladislav Křížek stále nepatří do starého železa, kdo byl v sále, slyšel jeho profesionální výkon, ale i obou kytaristů.

Na video z vystoupení Ládi Křížka se podívejte zde

Celý večer panovala ve STŘEŠE příjemná přátelská atmosféra. Tváře fanoušků i muzikantů byly plné úsměvů. Dámy a pánové, děkujeme všem, kteří dorazili na Akustické Vánoce ve Vrbně 2015 a pomohli nám vytvořit tak úžasnou atmosféru. Děkujeme všem muzikantům, sponzorům, pořadatelům, fotografkám a kameramanovi.